Mi-am dorit de multa vreme sa scriu articole de tipul asta, dar aproape mereu am avut o retinere, gandindu-ma ca i-as putea supara pe unii dintre proprietarii de saloane de evenimente pe care noi nu le-am vazut cu ochii nostri sau nu ne-au impresionat in mod deosebit si ca atare nu vor aparea in aceasta lista. Retinerea mea vine din respectul pe care il purta mereu pentru munca oricui, cu atat mai mult cu cat stiu foarte bine ca eforturile financiare, fizice si consumul emotional investite in deschiderea unui salon de evenimente nu sunt deloc neglijabile; dimpotriva. Dar, pentru toate vine o vreme, asa cum e cazul postarii de fata, a carui unic scop e de a ajuta miresele si mirii aflati in cautarea unui loc frumos, nu foarte departe de Bucuresti (dar nici in oras, un loc placut sufletului si ochilor lor, in care sa organizeze o nunta de poveste la care – sunt absolut convins – ca multe mirese viseaza.


1. I Do Weddings

Adresa: KM27, DN3, aproape de Belciugatele

website: https://nuntiinaerliber.ro/

Am fotografiat multe nunti de care ne amintim cu drag la I do Weddings si de fiecare data ne-am simtit foarte bine primiti aici si toti mirii ne-au dat un feed-back foarte bun despre fetele care sunt proprietarele acestui cort aflat la doar cativa km de Bucuresti. Cortul e potrivit pentru o nunta medie, e pe malul lacului si atat curtea cat si imprejurimile sunt foarte ofertante pentru o sedinta foto, ceea ce e un bonus binevenit pentru ca cei pe care i-am fotografiat au fost mai relaxati, nefiind nevoiti sa alerge contratimp pentru sedinta foto. E unul in primele corturi de nunta din imprejurimile Bucurestiului, dar din punctul nostrum de vedere si-a pastrat farmecul foarte bine.

2.Cesari

Adressa: Belciugatele 917010

Website: https://cesari.ro/

La mai putin de 1km distanta de I do Weddings, veti gasi Cesari, tot in Belciugatele, tot pe acelasi DN3. Cesari e un salon de nunta recent inaugurat, cu un aer italienesc boem in care la intrare veti gasi un superb lan de lavanda, pe o parte aveti padurea si pe cealalta parte lacul. Decorul este elegant, fabulous chiar, dar cel mai important este ca proprietarii sunt niste oameni pasionati de cee ace fac si disponibili sa gaseasca solutii pentru aproape orice.

Baile sunt impecabil de curate, bine intretinute si spun asta pentru ca asta e un aspect care de obicei complicat la saloanele in aer liber, motiv pentru care va recomandam sa le “vizitati” orice locatie ati alege, inainte de a semna un contract.

Cortul Cesari are capacitatea de aproximativ 200 de invitati si iese in evidenta prin faptul ca este transparent, mai ales dupa lasarea intunericului cand – luminat din interior – arata spectaculos.


3. Mosia Corbeanca

Adresa: Str. Hipodromului 27, Ostratu, Corbeanca

Website: https://mosiacorbeanca.ro/

De fiecare data cand o mireasa ne intreaba unde poate sa faca o nunta 100% relaxata, in care invitatii sa fie pe modul chill de la sosire si pana la plecare, in imediata apropiere a Bucurestiului, dar departe de orice zgomot si agitatie urbana, Mosia Corbeanca este prima care imi vine in minte. Nu e un salon in adevaratul sens al cuvantului, iar daca doriti o nunta pretentioasa, de lux, mai bine cititi mai departe sau uitati-va la propunerile de mai sus. In schimb, veti gasi o livada generoasa cu mobilier de gradina confortabil, preparate culinare delicioase si un spatiu de barbecue. Pavilionul este construit din lemn, este asezat chiar pe malul lacului unde e si un micut ponton. Ce e de remarcat este ca proprietarii s-au straduit sa nu distruga frumusetea din jurul lor si sa pastreze cat mai mult naturalete locului, iar asta se vede in cele mai mici detalii. La Mosia Corbeanca gasiti un bar deschis si o platforma pregatita pentru oficierea cununiilor religioase si civile in aer liber. V-as indemna sa le vizitati website-ul, dar mai bine va sfatuiesc sa le dati un telefon si sa programati o vizionare pentru ca nici un website, nici o fotografie sau filmare nu vor putea sa redea vibe-ul pe care il transmite acest loc.


4. Padurile Regale

Adresa: Str. Ogorului 71, Corbeanca

Website: https://www.padurileregale.ro/

Padurile Regale sunt tot in Corbeanca, dar tot cee ace veti gasi aici face parte dintr-un cu totul alt registru decat Mosia Corbeanca. Padurile Regale sunt potrivite pentru acele mirese si miri care isi doresc o nunta eleganta si fastuoasa pe care sa o organizeze in mijlocul padurii, departe de aglomeratia si galagia din Bucuresti. Aceasta locatie este, as spune eu, definitia nuntii desprinse dintr-un basm. Crangul din spatele corturilor de evenimente este absolut fabulos, foarte bun pentru o cununie civila sau religioasa in aer liber, iar iluminatul nocturn si miroaul proaspat al vegetatiei completeaza cadrul perfect de nunta. Atentie la tantari, insa, pentru ca si ei fac parte din fauna locala.


5. Ciresul Salbatic

Adresa: DN1A, la 7 KM de localitatea Buftea

Website: https://ciresulsalbatic.ro/

Am ramas profund impresionati in vara lui 2022 cand am fotografiat pentru prima data o nunta la Ciresul Salbatic. Salonul este intr-un cort amplasat intr-o padure de ciresi salbatici cum altfel?) de o frumusete aparte si imprejurimile lui verzi sunt decorate in stil chic, elegant cu o usoara tenta retro. Peretii saloanelor – aveti 3 variante, in functie de numarul de invitati – sunt din sticla ceea ce le ofera nuntasilor o priveliste de invidiat, iar celor de afara un spectacol de lumini frumos, pe timpul noptii. Niciunul din saloanele de mai sus nu e foarte departe de Bucuresti. Toate cele 5 va ofera posibilitatea de a organiza nunta in aer liber sau la cort si toate ofera un cadrul natural mirific in imprejurimi avand astfel posibilitatea de a organiza sedinta foto in apropiere. Nuntile in aer liber sunt preferatele noastre pentru ca sunt diferite, de foarte multe ori ies din tipare ( si fotografii de nunta iubesc asta) si au un alt aer, mai…curat.


Pentru mai multe tips & tricks si idei de nunta, urmariti postarile noastre de pe Blog din categoria Sfaturi Utile.