Indiferent daca visezi la rochia de mireasa de cand erai mica si stii sigur cum o sa arate sau nici macar nu ti-ai pus inca problema cum o sa fie, iata mai jos cateva sfaturi care sa te ajute cand vine vorba despre alegerea rochiei perfecte pentru tine.

Procesul de gasire al rochiei poate fi unul foarte stresant. Pana la urma acesta articol de imbracaminte poate fi cel mai scump lucru pe care l-ai imbracat vreodata. Ca sa nu mai punem la socoteala ca sunt mirese care opteaza pentru mai multe rochii pe care sa le schimbe in decursul zilei / serii.Indiferent care e bugetul tau, care e stilul tau personal sau cand urmeaza sa fie nunta, mai jos gasesti gateva sugestii de ajutor.

1.        Studiaza piata rochiilor de mireasa si invata ce iti place. Cauta online modele de rochii de mireasa, intra pe site-uri specializare pentru a vedea cam ce modele te atrag. Poti sa vezi si catre ce modele au optat vedetele care iti plac.

2.        Fii deschisa la nou. Consultatii de vanzari sunt de parere ca de multe ori miresele vin cu un model prestabilit in minte si ajung sa aleaga ceva care nu are nici o legatura cu modelul de la care au plecat. Poti sa gasesti rochia portrivita pentru tine cand nici nu te gandeai ca acela ar putea fi.

3.        Cumpara rochia pe masura ta. Chiar daca intentionezi sa slabesti inainte de ziua cea mare cel mai bine e sa iei masura pe care o ai cand mergi la probat de rochii. Mai bine sa fie mai mare decat mai mica intrucat se poate ajusta.

4.        Porneste la cumparaturi din timp. Sunt rochii care sunt pe comanda, altele care au nevoie de 8-12 luni inainte de a ajunge la tine. Te rog sa iei in calcul si timpul necasar pentru probe si ajustari.

5.        Seteaza-ti un buget. Da, poate fi inconfortabil sa setezi un numar dar e mai bine sa stii unde sa te invarti financiar vorbind dinainte de a te apuca de probat rochii. Inainte de a merge la programare (in cazul in care ti-ai facut una) gandeste-te cine plateste pentru rochie – tu, partenerul, familia?

6.        Evita weekendul. Mergi la cumparaturi intr-o zi a saptamanii. Este mult mai liber si poti cauta mai relaxata, iar personalul salonului va putea sa iti acorde mai multa atentie si sa te ghideze in gasirea rochiei perfecte pentru tine.

7.        Ia cu tine incaltanimte cu toc. Sunt saloane de rochii de mireasa care iti pot imprumuta pantofi dar e mai bine sa fii cu ai tai si sa estimezi corect lungimea de care ai nevoie.

8.        Pregateste-te sa imbraci multe rochii. Cel mai probabil prima rochie pe care o vei incerca nu va fi cea finala. Nu e cazul sa te frustrezi, doar sa te inarmezi cu multa rabdare. Posibil sa fie nevoie de mai multe zile in care sa mergi la probat rochii pana sa o gasesti pe aceea.

9.        Testeaz-o in conditii diverse. Fii sigura ca nu iti obstructioneaza miscarile, ca poti sa respiri normal, poti sa te asezi si poti sa dansezi cu ea.

10.      Fii 100% sigura ca ea e rochia pe care o vrei. Toate miresele trebuie sa stie care e rochia lor. Daca nu esti ferm convinsa, mai cauta.

Dupa ce ai gasit ce cautai, ia o pauza si relaxeaza-te. Nu te mai uita la modele de rochii. Ai gasit-o! Este minunata! Acum doar bucura-te ca ai mai bifat un lucru de pe lista si imagineaza-ti cum o sa fie sa fii imbracata cu ea in ziua cea mare.


Daca vrei sa citesti si alte tips & tricks sau cauti idei pentru nunta ta, te invit sa vizitezi sectiunea Sfaturi Utile a Blogului nostru.