Inainte de face pasul cel mare si “a intra in randul lumii” ca femeie maritata, intamplarea a facut sa am drum pe la bunica mea, la tara. Asadar am profitat de ocazie sa o intreb cate una alta despre viata de familie. “Mama – mi-a spus ea blajin – cand eram de varsta ta aveam deja 4 copii dupa mine si al 5lea pe drum.” Ups…Eu, care eram in avangarda celor din generatia mea, de fapt, fata de generatiile anterioare, doar o scaldasem elegant. Inainte, e adevarat, era un obicei sa te casatoresti de tanar, la fel cum acum este perfect acceptabil social sa te casatoresti dupa 30-35 ani. Oricand ar alege cineva sa faca pasul cel mare, am inteles de la bunica ca sunt si avantaje in a porni in aventura casniciei mai devreme decat o face in ziua de azi majoritatea. Dupa ce m-am mai documentat si eu de la prietenul google si de pe la „cercetatorii britanici” iata ce am descoperit:


1)Daca te casatoresti de tanar ai un sprijin permanent in partener, un sustinator infocat in cea ce faci si o persoana alaturi de care sa cresti.


2)Chiar daca din punct de vedere financiar lucrile nu stau roz la inceput, in timp, veniturile vor creste si fiind 2 venituri / familie in loc de unul , altfel se pot gestiona banii.


3)A fi casatorit nu inseamna ca nu te mai distrezi. Poti la fel de bine sa mergi in club cu sotul, la fel cum mergeai si cu iubitul (casatoria in sine tinde sa devina o formalitate).


4)Daca te casatoresti devreme si alegi sa faci si copii sunt sanse mai mari sa nu ai probleme de fertilitate iar copilasii sa fie sanatosi (riscurile in sarcina cresc odata cu inaintarea in varsta).


5)Ai sanse mai mari sa te consideri fericit in casnicie decat sa alergi dupa himere cu credinta ca urmatorul/urmatoarea e mai bun/a sau mai potrivit/a.


6)Sunt sanse mai mari sa alegi pe cineva cu care sa ai lucruri in comun si cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda.

Probabil ca nimeni nu se simte cu adevarat pregatit pentru deciziile importante din viata, insa, atat timp cat ai gasit persoana potrivita, care te face sa fii pe norisori in majoritatea timpului si alaturi de care nu iti poti imagina viata, cu siguranta varsta nu ar trebui sa fie un impediment. Si, cum orice in viata are partea de lucruri bune si partea de lucruri mai putin placute, cel mai important criteriu in alegerea partenerului/ei ar trebui sa fie persoana in sine – caci nu varsta conteaza ci tovarasul de drum.

Am avut placerea sa fotografiem doi tineri minunati, care au pasit pe drumul vietii impreuna alaturi de familii si prieteni si care s-au incumetat sa demostreze ca este cool sa te casatoresti de tanar. Pana la urma, dragostea este la fel de fantastica si cand ai 20 de ani ca si atunci cand ai 40. Noi le dorim casa de piatra si o casnicie cel putin la fel de trainica ca a bunicilor mei :)

Restaurant: Podul cu lanturi

Sedinta foto: Parcul Dendrologic Hemeiuș