In goana dupa perfectiune mai ales pentru acea zi unica – nunta, orice cuplu de miri cauta un fotograf care pe masura asteptarilor sa le ofere servicii impecabile. Desigur, asta poate fi definita in fel si chip, prin servicii de fotografiere diverse, prin abordarea care este in sine una originala, prin prelucrarea fotografiilor dupa bunul plac al celor doi si asa mai departe.

Se pare ca din goana dupa perfectiune am uitat de fapt care este standardul atunci cand se alege un fotograf nunta. Exista desigur aspecte de baza, adica criterii minime pentru acest domeniu, precum si aspecte care pana la urma diferentiaza fotografii de nunta.

ECHIPAMENTUL


Nu esti cunoscator, nu stii prea multe despre asta, insa vei dori totusi sa intrebi fotograful cu ce lucreaza. Asta se va reflecta si in calitatea imaginilor in cele din urma.

Daca are sau nu asistent, daca lucreaza cu cineva, sunt aspecte care sporesc increderea ca fotograful ales este unul competent sa faca fata derularii unor momente dintre care el sa surprinda emotiile, chipurile, bucuria, entuziasmul si nu numai.

EXPERIENTA


O nunta este un eveniment dinamic. Indiferent de tipologia acesteia, de implicatiile culturale diverse, o nunta este o insiruire de momente. Stim cu totii, am participat de-a lungul timpului la astfel de evenimente si necontenit am fost surprinsi de alte si alte abordari ale modului de organizare. In tot acest amalgam de emotii fotograful trebuie sa surprinda cadrele epice, cele care in final, atent alese sa faca parte din albumul de nunta, vor putea recrea acele momente.

Un fotograf cu experienta in domeniul nuntilor anticipeaza unele clipe sau reactii, este mereu atent si stie ca nu poate sa piarda din vedere mirele si mireasa. Deci da, te va interesa sa tii cont de acest aspect.

PASIUNEA


Ei bine aici totul este despre arta. Aceasta cunoaste atat de multe variante, dupa ochii celui ce o priveste. Dar in toata aceasta poveste nu ai cum sa nu distingi pasiunea cu care un fotograf se dedica, implicarea sa. Nimic nu este o rutina sau altfel spus nu se poate urma fotografierea inerta, ca si cand tine numai de apasarea aceea fara vlaga a unui buton la aparat.

Fotograful de nunta este empatic si resimte starile celor din jur, astfel incat sa stie spre ce isi indreapta obiectivul, fara sa i se spuna; are ochi de artist si vizionar, alege cadre si lumini ce impreuna sunt armonia unor culori, umbre si rezultatul unei fotografii desavarsite.

Priveste putin albumele celui pe care ti-l doresti fotograf la nunta ta. Acest gest iti poate crea o oarecare definitie despre stilul fotografului in cauza. Priveste-i munca si iti vei da seama ca parca il cunosti mai mult, fara ca acesta sa foloseasca cuvinte in a se prezenta. Daca fotografiile lui sunt expresive, te va convinge clar. Si totusi te mai retine ceva?

BUGETUL


Intr-o ordine fireasca a organizarii unui eveniment precum o nunta se incepe cu locatia, se continua cu tinute spectaculoase. In toata aceasta poveste fotografia de nunta nu trebuie subestimata. Intocmai pentru ca pe parcursul nuntii traiti extazul acestui eveniment, dupa terminarea acestuia nu va raman altceva in afara de amintiri. Asadar a se tine cont de faptul ca ulterior nuntii, fotografiile vor fi cele mai apreciate, cele mai pretioase amintiri.

In consecinta, alegerea fotografului si serviciile acestuia trebuie sa aiba un reper al calitatii si nu neaparat al bugetului. Daca pentru tot ce tine de nunta exista disponibilitate pentru un buget extins, evident ca si pentru fotografia de nunta trebuie sa fie la fel.

In plus, fotograful ales trebuie sa fie unul cu care efectiv simtiti ca puteti colabora, pe sufletul vostru. O colaborare de acest gen are si un factor psihologic, pentru ca fotograful trebuie sa va faca sa va simtiti bine in fata aparatului de fotografiat.