Eu si Oana formam o familie de fotografi plimbareti. An dupa an, o buna parte din bugetul nostru se duce pe calatorii, si cum stim ca foarte multe mirese sunt in cautarea unor destinatii perfecte de vacanta pentru o luna de miere perfecta la randul ei, ne-am gandit sa va venim in ajutor si sa scriem acest articol, bazandu-ne pe experienta noastra. Asadar, cele multe dintre destinatiile de vacanta de mai jos sunt fie locuri pe care noi le-am vizitat si am concluzionat ca sunt locuri in care va puteti petrece o luna de miere fantastica.

E util sa stiti ca in cele de mai jos veti gasi de toate pentru toti, indiferent dacaca sunteti tipul de turisti exploratori care nu stau locului o secunda sau “baterii solare” care prefera un sezlong si o carte. Veti vedea ca selectia este pestrita si din punct de vedere al bugetului de calatorie, incluzand destinatii atat destinatii europene cat si exotice.


Creta

Zanzibar

Maldive

Islanda

Filippine

O saptamana pe yacht

Scotia

Mexic

Thailanda

1. Creta

Fantastica Grecie este pur si simplu o comoara turistica iar noi, romanii, suntem norocosi pentru ca ne aflam la doar 8-10 ore de condus sau – in cazul insulelor mai indepartate – la mai putin de 2 ore de zbor de albastrul curat al Mediteranei. Creta este una dintre perlele coroanei, iar asta se datoreaza atat dimensiunii ei (este cea mai mare dintre insulele elene, deci nu va veti plictisi explorand), dar si pozitionarii sudice, climei mediteraneene cu puternice influente sub-tropicale, a oraselor superbe si a plajelor superbe. Am inceput cu Creta pentru ca este cel mai accesibil loc pe care l-am gasit in care ne-am simtit aproape ca intr-o tara exotica. Daca alegeti Creta si sunteti exploratori va recomandam sa inchiriati o masina cateva zile – insula are si o autostrada – si sa vizitati:

Plaja Elafonissi si Laguna Balos pentru o mare turquoise si nisip ca in destinatiile exotice.

Orasele Rethymno si Chania pentru cladirile emblematice si istoria pe care o puteti afla in timp ce va plimbati sau faceti cumparaturi pe stradutele mici si cochete.

Ruinele Palatului Knossos – daca sunteti pasionati de istorie, rezistenti la soarele puternic si curiosi sa vizitati locul la care face referire Legenda Minotaurului, acolo unde Theseu a izbutit cu ajutorul Ariadnei.

Pestera lui Zeus unde veti vedea niste stalactite si stalagmite superbe si Platoul Lassithi. Cea mai buna varianta de a le combina este sa rezervati o excursie offroad de la unul din tour operatorii din Heraklion sau Agios Nikolaos.

2. Zanzibar

Schimbam continentul si ne indreptam spre Zanzibar, o insula care continua sa traiasca in alte vremuri, cu o istorie zbuciumata care include cuceriri, colonizare, germana si britanica, comert cu sclavi, unirea cu tara vecina, si multe altele pe care le veti afla pe loc. Vizitand Zanzibar veti fi surprinsi de contrastul social al Africii si Europei si incantati de niste plaje pe care cuvintele nu le pot descrie asa ca nici n-am sa incerc. Las doar o fotografie aici, care ajuta la setarea nivelului asteptarilor.

De ce Zanzibar? Foarte multi dintre cei care au vizitat aceasta insula din estul Africii Centrale vav or raspunde: in primul rand pentru plajele cu nisp alb-alb si nuantele instagramabile ale Oceanului Indian. Noi o sa va spunem ca dincolo de peisajul exotic exista niste oameni incredibili care va vor aduce aminte de bucuria, o cultura absolut noua pentru orice european care viziteaza pentru prima data Africa, Veti experimenta, de asemenea o intoarcere in timp rascolitoare si foarte inedita: edificii vechi, masini din secolul trecut care inca circula pe strazi fara probleme, paznici echipati cu prastie si pietre (da, ati citit bine!), mijloace de transport public arhaice, sau veti putea urmari pescari cum prind caracatite de dimensiuni extratereste. Pentru iubitorii de scufundari e un paradis: veti putea face scuba-diving intr-un recif de corali inca viu si sa vedeti si sa inotati cu delfinii in libertate. Un punct in plus pentru Zamzibar daca sunteti consumatori de peste si fructe de mare veti gasi in Zanzibar un paradis in care aceste produse sunt mai ieftine si mai comune decat carnea de pui sau cea de vita.

3. Maldive

Daca bugetul vostru pentru luna de miere este unul generos si va doriti sa imbinati luxul cu exoticul, atunci una dintre primele optiuni ale voastre ar trebui sa fie o vacanta in Insulele Maldive. Cunoasteti pe cineva care n-ar vrea sa se trezeasca intr-un bungalow construit pe un banc de nisp, inconjurat de o intindere nesfarita de apa turquaz? Mi-e greu sa cred ca cineva s-ar putea plictisi intr-o saptamana petrecuta in acest paradis, dar daca exista totusi carcotasi ar trebui sa le spunem ca in Niyama Islands exista cinematograf 3D, spa, sauna, Wi-Fi, un club subacvatic, restaurante a-la-carte, centru fitness – ca sa aratati bine in pozele de pe Instagram si, in cazul in care a sosit barza inainte de nunta si vreti sa luati copilul cu voi in Maldive, puteti beneficia de servicii de babysitter. Eu unul as lasa totusi copilul acasa, cu bunicii. Btw, daca Maldive este destinatia voastra pentru luna de miere, va sugerez sa alegeti optiunea all-inclusive, altfel veti ajunge sa platiti pe mancare mai mult decat pe avion si cazare.


4. Islanda

Da stiu! am trecut de la soare la…soare cu dinti. Dar nu trebuie sa uitam ca nu toata lumea vrea doar soare, apa si ocean in luna de miere. Ma rog, ocean gasiti si in Islanda, doar ca e putin cam rece. Oricat de frig ar fi, insa, Islanda e fabuloasa si din ce in ce mai cautata de turistii. De ce v-ati duce in Islanda in luna de miere? Pentru un peisaj care pare neatins de civilizatie, peisaje selenare, vulcani si campuri de lava dari si pentru vestitele izvoare cu apa fierbinte. Peisajele din Islanda sunt de o frumusete nepamanteana si va indeamna la visare si la planuri frumoase de viitor. N-am scris o localitate anume din Islanda in care sa va petreceti luna de miere intrucat recomandarea noastra ar fi sa nu stati intr-un singur loc. Daca alegeti sa vizitati Islanda pe timpul verii veti putea experimenta lumina aproape continua, in schimb iarna (nu va recomandam totusi sa mergeti atunci pentru ca islandezii au niste ierni crunte!) soarele se va dovedi cam scump la vedere. Asadar, daca vreti o luna de miere diferita si nu petrecuta pe o plaja insorita, alegeti Islanda si cand va intoarceti va rugam sa ne povestiti si noua daca v-a placut.


5. Filippine

Un arhipeleag din sud-vestul Asiei format din peste 7000 de insule si cu atat de multe plaje la dispozitia turistilor dornici sa petrea acolo luna de miere incat efectiv pot avea plaja lor proprie. Daca va doriti intimitate, liniste, un peisaj in care muntii si stancile se intalnesc cu marea si formeaza o bucatica de rai pentru cei care au privilegiul sa ajunga aici, atunci va recomand El Nido. Insulele Filippine sunt incluse de fiecare data in topul destinatiilor exotice de pe glob si daca va intrebati ce altceva in afara de plaja mai puteti face aici, va invit sa alegeti dintre a naviga cu barca pe un rau subteran, sa vizitati o padure de mangrove sau sa rezervati o croaziera pe raul Puerto Princesa sau sa dati o tura cu caiacul pe …ocean. Nu suna rau, nu? La fel ca in multe dintre destinatiile exotice din Asia, o buna parte din cheltuiala vor fi biletele de avion. Asa ca cel mai bine ar fi sa vi le rezervati din timp. Va dam noi un pont: cele mai bune tarife le gasiti in jurul datei de 15 ianuarie.

6. O saptamana pe un yacht in Mediterana

Recomandarea insa, noastra merge doar catre cei care nu au rau de mare si isi doresc o (sapta)luna de meire mai dinamica, mai aventuroasa si – evident – mai interesanta. E foarte adevarat ca o saptamana pe un yacht nu se inOferte sunt din belsug, cautati pe google sau mergeti la o agentie si cu siguranta veti gasi ceva pe gustul si pe bugetul vostru. Daca va doriti ceva luxos puteti incepe de aici: https://www.fleewinter.com/luxury-sailing-holidays/ alegand unul dintre cele 3 ambarcatiuni(2 yachturi si 1 catamaran) disponibile. Pentru “modesta” suma de 4.000 EUR/ persoana puteti petrece doar voi doi pe un yacht timp de 1 saptamana, trezindu-va in fiecare dimineata intr-o alta locatie, locuind pe un vas dar fara sa va sacrificati in nicun fel confortul. veti avea la dispozitie un skipper, un bucatar si un masseur (!) care se vor asigura ca nu va lipseste nimic in niciuna din zilele petrecute la bord. Gasiti, insa, si variante mult mai accesibile.

7. Scotia

Asa e ca nu va asteptati sa gasiti Scotia intr-o lista cu destinatii de vacanta pentru luna de miere? Ei bine, Scotia se afla in mod surprinzator pe aceasta lista pentru ca este o tara…foarte surprinzatoare. Scotia poate fi usor subestimata: are aparenta unei tari lipsite de sare si piper sau a unui popas in drum spre alte destinatii de vacanta. Dar, majoritatea turistilor care ajung aici pentru prima data in viata este efectiv vrajita de cat de placuta, primitoare si interesanta este aceasta tara.

Atractii? Pai…Castele Medievale, insule private, Spa-uri luxoase, plaje virgine, manastiri si abatii, restaurante cu stele Michelin, castele medievale si multe altele, toate aflate intr-un decor suprarealist. Daca ajungeti in Scotia nu trebuie sa ratati Highlands (zona montana) pentru ca in aceasta zona de basm veti putea sa va incantati privirile cu unele dintre cele mai pitoresti peisaje.

Ca sa va bucurati de o experienta completa va recomandam sa alegeti sa locuiti la hoteluri locale, autentice si diferite de marile lanturi. Oricum, daca alegeti Scotia ca destinatie pentru luna de miere veti constata ca are un aer romantic foarte potrivit scopului vizitei voastre aici.


8. Mexic

Daca doriti sa petreceti luna de miere in stil pur american, in Caraibe, cu chelneri gata sa va serveasca la cel mai mic gest cu cele mai gustoase preparate ale unui resort all-inclusive de 5 stele, atunci va recomandam sa mergeti in Mexic. Doar in cazul acestei destinatii de vacanta o sa merg si mai departe cu recomandarile si va “trimit” la complexul hotelier Grand Palladium Riviera Maya – http://www.grandpalladiumrivieramaya.com/. Aici veti avea cu adevarat o experienta speciala, lasand la o parte mesele imbelsugate si piscinele fara numar pe care le pune hotelul la dispozitia oaspetilor. Complexul in sine, este construit intr-o padure de mangrove, ceea ce transforma chiar si o simpla plimbare spre restaurant intr-o experienta extaordinara. De exemplu, in complex veti putea gasi…crocodili. Puteti sta linistiti, insa, pentru ca sunteti la adapost de un posibil atac din partea lor. Camerele sunt foarte spatioase, construite in stil colonial cu paturi matrimoniale de dimensiuni uriase, extraordinare pentru un cuplu aflat in luna de miere. Daca ajungeti in Cancun nu ratati urmatoarele experiente care va vor scoate din confortul extrem al hotelului dar care merita si banii si timpul petrecut:

  • Chichen Itza – un templu mayas considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

  • O vizita si o baie racoroasa la din numeroasele si vestitele Cenote – adica piscine naurale subterane – unice in lume, pe care le gasiti in aceasta pare a Mexicului.

  • O excursie de o zi la Xel-Ha – un parc tematic construit in estuarul unui rau care se varsa in Marea Caribelor. E dificil de descris in cuvinte, mai bine va uitati la clipul asta: https://www.youtube.com/watch?time_continue=59&v=A42DSGRZCpQ


9. Thailanda

Exceptand costurile de transport, destul de mari dar firesti dealtfel avand in vedere distanta pana in aceasta tara superba din sud-estul Asiei, veti gasi Thailanda ca fiind una dintre cele mai accesibile destinatii de vacanta exotice. E important sa va alegeti cu atentie perioada in care calatoriti, astfel incat sa nu coincida cu sezonul ploios, care – atentie! – spre deosebire de alte tari exotice, in Thailanda variaza in functie de pozitia geografica. Spre exemplu, cea mai buna vreme pentru un sejur in Phuket o veti gasi in intervalul noiembrie-aprilie. De ce Thailanda? E o tara pasnica, extraordinar de pestrita, pe care o simti cum pulseaza plina de viata si de energie, este cea mai accesibla poarta pe care o puteti deschide catre cultura asiatica si catre religia si celebrele templele budiste. Clima este placuta (daca alegeti sezonul potrivit si oamenii sunt foarte prietenosi, primitori si pasnici. Atata vreme cat respectati regulile de bun simt va veti simti foarte bineveniti si in siguranta oriunde calatoriti in Thailanda. Cum va spuneam, preturile sunt cele mai mici pe care le-am intalnit pana acum in calatoriile noastre, asadar sugestia noastra este sa nu va limitati doar la a vizita partea de insule si mare ci sa explorati si nordul tarii, acolo unde veti putea sa vizitati si alte tipuri de atractii naturale decat cele marine: padurile tropicale, triburile locale, sanctuarele de elefanti si – cum era sa uit – sa degustati preparatele locale despre care am putea spune ca sunt cel putin …interesante.

Speram ca propunerile si detaliile de mai sus va vor ajuta sa luati cea mai buna hotarare cu privire la alegerea unei destinatii de vacanta pentru luna de miere si noua nu ne mai ramane decat sa va uram:


Vacanta placuta si nu uitati sa faceti multe fotografii!